2014. szeptember 30., kedd

A legújabb "Pillamis" medál és a minta! :)

Történt egyszer, hogy valaki kedvesen megkérdezte, mi a tervem, fogok a "Pillamis" medálról mintát készíteni? A kérdés nagyon meglepett, hiszen nem gondoltam volna, hogy másnak is tetszene annyira a minta, hogy szívesen megfűzné, másrészt mintát rajzolni sem tudok, de... annyira jó ötletnek tartottam, hogy hirtelen nekifutásból,  a maradék gyöngyöket összeguberálva nekiveselkedtem. Nem, nem, azért rajzolni nem álltam neki, de a jól bevált fényképezőgép most is kisegített! Nem mondom, hogy nem volt kihívás, lett is egy- két homályosabb fotó és a képek szövegezése sem könnyű, hogy mások is megértsék, de mintát készítettem, ami talán mások számára is használható. Ha valami nagyon nem egyértelmű, azért sikítsatok! :)
Azon már annyira nem is csodálkoztam, hogy a kimaradt gyöngyökből is tetszetős darab készült, hiszen mindig a "szükségdolgok" hozzák a legjobb eredményt?!
Elsőként a kész művet mutatom, aztán jöhet a minta is! :) Kíváncsian várom a véleményeteket, egy kis biztatás igazán jól esne! :)




"Pillamis" minta :) Szeretettel Mindenkinek! :)

(A pillangógyöngy méretét javítottam! )





2014. szeptember 27., szombat

Egyszerűen csak fülbevalók! :)

 A hematit-pink színű "Modigliani" medálhoz készült ez első két képen lévő fülbevaló. Összesen 11 szem superduom maradt, ezt kellett beosztanom és valami fülbevalót alkotnom belőle. Az első nekifutás nem annyira tetszett, így visszabontottam a kezdő lépésig, majd felkutatva a hematit színű gyöngyeimet is, ez a fülbevaló született.
A harmadik képen lévő is hasonló színekből készült korábbi darab, ez még csak magányos füli, talán majd készül hozzá egyéb kiegészítő is. :)





Egy medál új ruhája

Ez a medál régebben készült, s azt hiszem, "Ő" is megérdemli, hogy megmutassam Nektek. Az alkalom kedvéért újra fotóztam és lecseréltem a láncot is, amire elsőként raktam, így  sokkal látványosabb lett, mint korábban. Igazi kis romantikus "lélek" lett belőle! :)
A közepén lévő kaboson olyan gyönyörű, hogy sok ékesség már nem fér el mellette, így csak finoman bántam a díszítéssel...a kevesebb néha több, nemde? :)



"Pillamis" medálok

 Nem tudom, korábban miért nem láttam meg a piramis és pillangó gyöngyökben rejlő számtalan lehetőséget,  egyszerűen hiába voltak a kezemben, semmi mutatósat nem tudtam belőlük (főképp a pillangó gyöngyből) készíteni. Azt hiszem, végül elnyerték nálam is méltó helyüket ezek a gyöngyök, annyira megkedveltem őket, hogy már-már csakis ezekből van kedvem fűzni. Szépek lettek, ugye?




2014. szeptember 24., szerda

"Miramis" karkötő és fülbevaló

Azt hiszem, ez az a színkombináció, amit vagy nagyon szeret, vagy ki nem állhat az ember lánya és lehet, hogy rosszul gondolom, de talán a többség az utóbbiba tartozik. Mondanom sem kell, hogy én mindkét színt imádom, a kettő együtt pedig egyenesen a szívem csücske, olyan jó ránézni! :) 
Igaz, egész mást szerettem volna fűzni, de elfelejtettem venni színben hozzá illő superduot, így szabadon kellett szárnyalni a fantáziámnak, nem is bonyolítottam túl. A szett a "Miramis" nevet kapta, mert ahogy mentettem el a képeket, a piramis szó helyett folyton miramist gépeltem. 
S hogy némi csavar is legyen a sikerélmény után, képzeljétek, mikor már rárögzítettem a kapcsot a karkötő mindkét végére, akkor láttam, hogy hibás az egyik kapocsvég, alig tartja valami a kapcsot, használhatatlan az a fele! A gutaütés közelében jártam, dühömben levágtam az imént rögzített részt, és most azon gondolkodom, rakjak egy T-kapocs pálcát oda, vagy türelmesen várjam meg, míg újat tudok vásárolni! Hmmm....







2014. szeptember 23., kedd

3 D szívek

Megunhatatlan ezeket a szíveket készíteni, igaz, minden egyes darab újra és újra kihívást jelent, ha nem folyamatában fűzök egymás után legalább kettőt. A piros a kedvencem lett, egy kedves barátnőm ötlete és kérése volt, de nekem is annyira tetszik, hogy azóta is szeretnék magamnak egyet. A piros csiszoltak már megvannak hozzá, már csak az ihletet várom...mert ugye csak akkor megy a fűzés! :)
A mintát köszönöm Böbének (Böbeékszer), aki segített megérteni a 3 D szív fűzésének menetét! :)





Modigliani (pink-hematit színben)

Már a múltkorában szemezgettem a kedvenc gyöngyös boltomban ezzel a pink színű gyönggyel, de akkor mégsem vásároltam meg. Aztán tegnap, amikor újra megláttam, már nem tudtam ellenállni a csábításának, mint ahogy a hematit színű rivolinak sem. Kettősükből némi csiszolttal kiegészülve kissé vad és feltűnő medál készült, ami viselve csodásan mutat.









2014. szeptember 22., hétfő

"Liké" kereszt és fülbevaló

Még a múlt héten készült ez a szett, de mivel nem volt időm fotózni, csak most mutatom meg Nektek. S hogyan készült? Fűzz két pár "Liké" fülbevalót, forgasd őket a kezeid között, próbálgasd, hogy lenne a legszebb négyes belőlük. Lehetőleg a leggörbébb és legvékonyabb tűvel fűzd őket össze, s mivel keresztként mutat a legjobban, :) próbáld ezt a formát megvalósítani. Ekkor végy egy adag türelmet is, hogy a réseket a maradék gyöngyeidből gazdálkodva legyen erőd kitölteni, s hogy ne gondold folyamatosan azt, úgyis szétvágom, ha nem akar semmi sikerülni belőle. 
Nos, ha valaki szeretne ettől több útmutatást, nagyon szívesen segítek, mert a medál azért nem ilyen kacifántos, mint ahogyan leírtam! :) Ha még egyszer fűzném, egy-egy szem gyöngyöt még bepréselnék ide-oda, de azt hiszem, ezen már nem változtatok! Remélem, Nektek is tetszik! Szép napot!





2014. szeptember 17., szerda

Fekete-fehér nyakék

 Az Ukrán ékes gyöngygallér mintája alapján készítettem, mégsem "merem" azt mondani, hogy ez Ukrán ékes, hisz változtattam a szélességén és az egyes sorok tetejét is feldíszítettem. Ezüst közepű átlátszó, fekete és fehér kásagyöngyökből készült, elegáns, ünnepi viselet lett. Bármennyire próbálkoztam, sajnos jobb képet nem tudtam róla készíteni, pedig többször is nekifutottam. Azért talán így is látszik, milyen is a maga valóságában.






2014. szeptember 16., kedd

"Liké" medál és fülbevaló, és egy kis "mese"

Egy este nagyon-nagyon fűzni szerettem volna valamit, úgy kikapcsolódásképp. Épp kéznél volt a lila piramis gyöngyöm, azt gondoltam, azzal jó lesz próbálkozni, egy egyszerű medált talán össze tudok hozni belőle. Ám akárhogy illesztgettem a színeket- lila a lilával, lila a feketével- sehogy nem tetszett, mert mindig csak a sápadtságát láttam a piramis gyöngynek. Végül a szemem elé tévedt a türkiz kásagyöngy, aztán a matt árnyalatú kék pillangógyöngy is, amikből - a lilákkal összeházasítva- egy kis medál, majd a fülbevalók születtek. Olyan egyszerűek és mégis olyan vidámra sikeredtek! Biztos vagyok benne, hogy a színeik nem csak a szemet töltik fel, hanem egy kicsit a szívet-lelket is! Szeretettel mutatom Nektek! :)














2014. szeptember 14., vasárnap

Simplicity karkötők

Mutatós és szép karkötőket lehet fűzni Eridhan Simplicity mintája alapján, sőt, egy kis variálásra is ad lehetőséget. Bárhogy variáljuk, a sikerélmény nem marad el! Legközelebb majd azért több színt viszek bele, úgy még látványosabb az összkép! :)

Minta: Eridhan- Simplicity  (Köszönöm! )





"Őszike"

Ez a medál ajándékba készült, nem is olyan régen. Olyan színeket szerettem volna használni, amelyek akár ünnep-, akár hétköznapokon is bátran viselhetők, így a barna, fehér és ekrü árnyalatokat választottam. Nem akartam mintát követni, így a fantáziámra hagyatkoztam. Találóbb név híján az "Őszike" nevet kapta.

"Őszike"


2014. szeptember 13., szombat

"Ziana" medálok

Ewa nagyszerű mintái közül az egyik kedvencemet fűztem meg nemrégiben, két színben is. Mivel egy-két "hozzávaló" nem volt itthon, abból gazdálkodtam, ami akadt a gyöngyös dobozomban, így természetesen közel sem lett olyan, mint az eredeti. Nekem így is tetszenek, de csak olyan félig-meddig "Ziana".

Minta: EWA- Ziana
Köszönöm!