2014. október 30., csütörtök

"Bíbola"

Egy újabb sziromgyöngyös medált készítettem tegnap, most fekete és lila szirmok felhasználásával. Az alapja az elsőként készült "Bíborka" medál mintája, aztán a szárnyaló fantázia utat tört magának és tovább fűztem a középrészt, melybe egy gyönyörű lámpagyöngy is került már. Szerintem jól harmonizálnak egymással, remélem, Nektek is tetszik majd! :)
S hogy miért "Bíbola"? Kicsi lányommal folyamatosan mondókázunk, énekelünk, s folyton ez jár a fejemben, szinte kitörölhetetlenül: ...bíbola, bíbola, pacs, pacs, pacs! :)










2014. október 28., kedd

Bíbor és Bíborka

A történet úgy kezdődik, hogy rájöttem, rengeteg sziromgyöngyöm van, legalábbis bőven annyi, hogy valami szépet lehessen fűzni belőle. Feketéből, lilából, kékből, hematitból egy kisebb zacskóra való lapult a dobozban, s most kedvem volt egy kicsit próbálkozni is.
Először Bíborka készült el: szeretem a kéket és a lilát együtt, ez az átlátszó kék ráadásul nem is olyan erőteljes, finoman összesimul a lilával. A kásagyöngynek is van egy kis izgalmas színe, ha rásüt a nap, látszik az aranyló lila színe. Mindenképp "sokszirmosat" szerettem volna fűzni, olyat, amiben több lépcsőben helyezkednek el a szirmok- azt hiszem, ezt sikerült összehozni. Nagy örömömre minden szirom stabilan áll, ez a legeslegjobb az egészben! :) Fotózni rettentő nehéz, csillog-villog! Talán elhiszitek, hogy sokkal, de sokkal szebb élőben! :)
Bíbor a második próbálkozás, a letisztultabb, az egyszerűbb. Lehetett volna még tovább fokozni, de épp az egyszerűsége ragad magával, így maradt ő csupán Bíbor (a kezdő lépések ugyanazok, mint Bíborkánál). Bíbor szolid eleganciáját igyekeztem ellensúlyozni a középrész finom díszítésével.
Megvallom, mindkettőt imádom, így hamarosan újabb Bíbor és Bíborka születik! :)

Bíborka :)




Bíbor :)



2014. október 27., hétfő

Ez a medál...

Olykor előfordul, hogy egy jó kis mintából egész mást olvasok ki, mint amit kellene, majd mikor rájövök a galibára, már nincs kedvem visszabontani. Ennél a medálnál épp így jártam, jól "benéztem" a mintát, a színválasztásban sem voltam túl határozott, s folyton arra gondoltam, szét kellene bontani. Aztán valamilyen úton-módon nem hagyta magát a félkész "mű", született belőle egy ünnepi csillag félhosszú láncon, már nekem is tetsző formában.
...mert ez a  medál csillag akart lenni! :)

Az eredeti minta: Ajne - La' Vision. Köszönöm! :)





2014. október 25., szombat

"Kiama"

Pontosabban három "Kiama"! :)  Kettőt most készítettem, mert nem tudtam abbahagyni, olyan jó volt fűzni, az egyiket pedig valamikor régen alkottam, de "Őt" sem hagyom ki a sorból (ezt egy kicsit variáltam). Ewa mintái mind egytől-egyik a megfűzendő kategória, persze soha nem fogok a sor végére érni, csak próbálkozom!
Ilyenek lettek, nekem most a kék a kedvenc! Köszönöm a mintát Ewa! :)











2014. október 20., hétfő

Ha megszáll az ihlet! :) Laguna

Tegnap este kezdtem és ma készült el ez a medál, amit aztán rögtön lencsevégre is kaptam! Ha megszáll az ihlet és nincs kedvem mintát követni, túl sok gyöngyöt előszedni sem, a magam feje után megyek és a kéznél lévő gyöngyökből válogatok...mert hát mindig van el nem pakolt gyöngy az utamban! :) Ezzel ugye nem csak én vagyok így? Akárhogy próbálok rendet rakni a gyöngyeim között, mindig akad úton-útfélen egy-egy dobozka, vagy doboztető, amikben ömlesztve van jó pár szem gyöngy, még az előző gyöngyfűzős tervből. De hogy mindenkinél ennyi, mint nálam?!
Nos, lényeg a lényeg, hogy ismét ezt a kék-bronz-hematit vonalat követtem, majd ez a négyzet/ kocka forma született. A közepe kiemelkedik, a többi pedig gyönyörűen körülveszi a középrészt, mint egy várat a bástya.:) Már csak azt nem tudom, melyik szín illik leginkább a medálhoz, a kék zsinór, vagy a barna. Szerintetek?
...és még valami, egyelőre nincs neve, de szívesen várom az ötleteket! :)







A Laguna nevet kapta! Köszönöm az ötletet Jost Éva! :)

2014. október 16., csütörtök

Egy kedves kis szett! :)

A napokban készült ez az egyszerű kis szett, fekete és málna színben, némi "mézzel" fűszerezve. A mintát itt http://beadsmagic.com/?p=7356 találtam, az itt látható fülbevalóról mintáztam a szettet, egy kicsit persze módosítottam rajta. Az enyémet csepp formájúra "húztam", valahogy a könnycseppel társítom, nem tudom, miért! Az apró kis medál szalagrészét idővel talán majd feketére cserélem, de most csak ez volt kéznél.
Ha jól gondolom, a linken bemutatott karkötő Eridhan Simplicity mintája, a fülbevaló nem tudom kié, mindenesetre köszönöm! :)






2014. október 10., péntek

A legújabb "Miramis" szett

Még ma is tart a "piramis-pillangó láz" nálam, bár nem is igen akarom ezt a betegséget leküzdeni! :) Egy kissé szokatlanul párosítottam most össze a színeket, a fekete, a hematit és ez a "nemistudommilyen" kék kerültek "összetűzésbe". Olyan gyönyörűen kiegészítik egymást, hogy nem is akartam hinni a szememnek! A kék szín hivalkodó jellegét finoman elnyomja a fekete és a hematit, mégsem lehet nem észrevenni! Kellemes kikapcsolódást nyújtott a készítése, jó volt fűzni, látni, ahogy alakul a kezem alatt az egész. Szettben csodálatos az összhatás! :)











2014. október 8., szerda

Virágszirmok és miegymás

A sziromgyöngyök nagy kedvenceim, olyan szép, mutatós medálokat lehet készíteni belőlük! Az egyik nagy kedvencem Mézesmama mintája, a Lándzsavirág, ezt már többször is elkészítettem, olykor némi variálással is. (Köszönöm itt is a mintát! ) Aztán persze magamtól is készült egy-két darab ezekből a szirmokból, hamarosan talán  újra készül a következő, hisz' még bontatlan a fekete, a lila és a hematit színű szirom a ládikómban! :)