2016. január 31., vasárnap

Lencsevégen ez a medál is :)

Ezt az egyszerű medált egy álmatlan éjszakán készítettem, többnyire pillangógyöngy felhasználásával, a maradék gyöngyeimből. Tetszenek ezek a kellemes barna, bézs, méz és arany színek...
 
  
 













Herringbone karkötő

Az este rátaláltam egy rég nem látott gyöngycsomagra, majd hirtelen jött is az ötlet, hogy mit fűzhetnék belőle. Nem most fűztem már herringbone technikával, de most valahogy kedvet kaptam hozzá. Szorgos munkát követően hamarjában el is készült a karkötő, megállapítva, hogy a türkiz és a fekete jól áll egymásnak! :)




2016. január 27., szerda

Egy kis peyote és valami más...

Egy kis próbálkozás szüleménye az új szerzeményekből. :)
A belseje peyote karika, erre épült a többi, körbe-körbe karikába. A végén azért "felöltöztettem"! :)


2016. január 9., szombat

"Szélforgók"

A héten az egyik kreatív boltban Magatama gyöngyöket vásároltam, szebbnél- szebb színekben lehetett kapni. Az elképzelésem egy zöld- krémfehér medál készítése volt, így elsőként krémszínűt választottam belőlük- aztán ahogy nekiálltam a fűzésnek otthon, szokás szerint mássá alakult az elképzelés.
A mintát tekintve nincs egyszerű dolga az ember lányának, ha ebből a gyöngytípusból is szeretne valamit fűzni, egy-egy darabot dobott csak fel a kereső. Nekem ez a peyote kör alapú tetszett meg, rögtön egy kisebb és egy nagyobb átmérőjű is készült belőle.
Az ötletet a pinteresten láttam.





2016. január 4., hétfő

Miramis szett

Karácsonyi ajándékba készült, valamikor még december elején. Viszonylag gyorsan el lehet készíteni, egyszerű kis fűzéssel! Már-már feledésbe merült... :)



2016. január 2., szombat

Bhaktapur "extra"

A tegnapi "termést" ígéretemhez híven lefotóztam, s azt gondolom, a nagy gyöngyfűző roham egy darabig szünetel majd, legalábbis a következő szabiig mindenképp! Azért teljesen nem csomagolom el a gyöngyöcskéimet, hátha lesz egy-két szabad óra a dolgos hétköznapokon is! :)
Ezzel a Bhaktapur alapú medállal most kivételesen teljesen elégedett vagyok, de tényleg! :) Nagyon tetszik, pedig a zöld nem is az én színvilágom!
A medál kiindulása: Happyland- Bhaktapur


 
Hóban :)




2016. január 1., péntek

Az újév első gyöngyös percei

Az alap Happyland: Bhaktapur medálja, aztán természetesen egy kis sajátos "öltésekkel" módosult, többször is, mígnem az eredetihez csak első rápillantásra, vagy arra sem hasonlít. Így lett ez a következő medállal is, ami ma este készült el, így még nem fotóztam, talán majd holnap.

 




Az óév utolsó medálja

Az elmúlt év zárásaként  a peyote karikából kiindulva próbálkoztam medált készíteni és ez az arany-fekete medál született, "Sunstar" ("Napcsillag") néven!
Sokkal mutatósabb, csillogóbb, szebb, mint a képen, bár legközelebb superduokat használok majd hozzá, mert úgy lényegesen jobb lesz az eredmény! Biztos lesz még folytatása...