2016. június 24., péntek

Cellini virág 1.

Az egyik gyöngyös csoportban láttam a minap egy gyönyörű virágot, Csorba Ágnes készítette. Vissza-visszajártam megnézni, és közben mindig azt gondoltam, ilyen nekem is kell! Addig-addig nézegettem, míg meg nem született az első darab nálam is, egy csodaszép, gyönyörű virág! :)
Nagyon tetszik, nézegetem, forgatgatom, s közben tervezgetek is, hogyan lehetne egy kicsit kisebb méretben elkészíteni, ugyanis tényleg nagy!
Lesz még... :)

Minta kiindulása: Flat Cellini - Jimmie Boatright - Bead and Button 2014-06





2016. június 12., vasárnap

Pinch gyöngyös befoglalásból született...

Úgy kezdődött, hogy láttam egy egyszerűnek tűnő mintát a youtube-on. Rögtön neki is fogtam még az este, úgy 10 körül...aztán nem tudom, mit ronthattam el, de belebonyolódtam a vége felé, és mielőtt elkezdtem volna azon agyalni, hogy szétvágjam-e vagy sem, inkább abbahagytam. "Csak" 2 órát bíbelődtem vele!
Másnap nekilendülve arra jutottam, hogy jót fog neki tenni egy kis kiegészítés, így úgy fűztem, ahogy adta magát. Kapott egy kis padlizsán lila csiszoltat, sok-sok pinch gyöngyöt, meg még sok-sok más gyöngyöt is. Egy szép nagy medál kerekedett ki a végén belőle, milyen jó, hogy nem vágtam szét! :)

A medál közepének a mintája itt megtalálható: https://www.youtube.com/watch?v=6Pdqt-T6RFU
 Talán ez a neve: Orecchini Whell
 
 


2016. június 11., szombat

Game Flower

A napokban újabb gyöngyökre tettem szert, s végre rendeltem olyan gyöngyöket is, amilyenekkel még sohasem fűztem. Alig vártam, hogy kipróbálhassam, milyen velük dolgozni! :)
Az első választás Patrick Duggan: Game Flower medáljára esett, nem is okozott csalódást! :) Nagyon, nagyon jó volt fűzni, gyönyörűen illeszkednek egymáshoz a gyöngyök, jó a tartása is, épp olyan, mint amilyennek megálmodtam! :)
Engem teljesen elvarázsolt a medál is, az új gyöngyök is, alig várom a folytatást! :)



2016. június 4., szombat

Csillagvirág és a minta

Kérésre elkészítettem a peyote virág mintáját, fogadjátok sok szeretettel! :) Nem vagyok nagy mintakészítő, így a kezdők egyszerűségével és hibáival teszem közzé, bízva abban, hogy így is ki lehet azért igazodni rajta.
A mintáért cserébe szeretnék az elkészült ékszerről egy fotót, remélem, nem nagy kérés... csak szeretném látni, mások milyennek álmodják meg! :)

Korábban már említettem, ki ihlette a virágomat, itt is szót ejtek róluk: Patrick Dugan és Tót Nóri- köszönöm!

Azt hiszem, Ő már megérdemli a Csillagvirág nevet! :)

Íme!























2016. június 2., csütörtök

Peyote háromszög

Peyote háromszög szeretem színekben! :) Egyszerűen csak jó ránézni, vidám, üde, nyárias! Ennyi most pont elég! :)